Chattis Hill, Stockbridge, Hampshire So20

Midterrace with 3 bedrooms

Offers invited around

£550,000

View Location View EPC Chart 1 View Floorplan 1 Download Brochure

Interested? Want to Look Around?

Please click the button below and fill out your details with your preferred viewing time and date and we will get back to you.

Book a Viewing
Back to Search Results

Chattis Hill, Stockbridge, Hampshire So20

An excellent mid terrace three bedroom period house together with two garages and a landscaped low maintenance garden within an exclusive development situated just 1.5 miles to the west of Stockbridge High Street

DESCRIPTION

A recently modernised well-appointed and tastefully presented house within an exclusive development, originally a Victorian stable block and associated buildings forming part of the historic Stockbridge Race Course (1775-1898) which was converted into eleven dwellings in 1989.  The Race Course was closed in 1898 due to part of the land being inherited by Marianne Vaundry who strongly disapproved of gambling and refused to renew the lease.  The accommodation comprises a reception hall with cloakroom incorporating a laundry area, drawing room with inset Di Lusso wood burner, dining room and stylish new kitchen all featuring elegant high ceilings.  There is also a recently constructed quality conservatory overlooking the level landscaped rear garden.  To the first floor there is a master bedroom with recently replaced en suite bathroom, two further double bedrooms and a family shower room (also recently replaced).  The property also benefits from double glazing throughout and two separate large garages, communal tennis courts and attractive garden areas.

LOCATION

Chattis Hill Stables occupies a wonderful location on high ground approximately one and a half miles west of Stockbridge, surrounded by farmland.  Stockbridge offers a variety of shops including a delicatessen, Post Office, hotel, public houses, wine bar, restaurant, churches, doctors’ surgery, regular bus services and primary and secondary schools.  The cathedral cities of Salisbury and Winchester and the abbey town of Romsey are all within a twenty minute drive, and the A303 is close at hand allowing convenient access to London and the West Country.  There are also mainline railway stations in Winchester and Andover (both about fifteen minutes’ drive away) as well as Grateley (about ten minutes’ drive) with fast trains to Waterloo.

ACCOMMODATION

Paved step up to front entrance. Outside lantern style light.  Substantial composite front door leading into:

RECEPTION HALL  Oak effect flooring.  Window to front aspect.  Staircase with bannister to one side rising to first floor. High ceiling with pendant light point and coving.  Space for bureau.  Panelled door to drawing room.  High open arch into dining room.  Further panelled door into cloakroom/laundry.

CLOAKROOM / LAUNDRY  White suite comprising contemporary wash hand basin with mixer tap, double cupboard beneath.  Low level WC with concealed cistern and solid oak display sill above.  Plumbing for washing machine with space to stack dryer above.  Travertine tiled floor and part travertine tiled walls with decorative mosaic banding.  Hand-built corner cupboard with cupboard above concealing meter/fuse box.  Window to rear aspect.  High ceiling with pendant light point and coving.  

DRAWING ROOM  (Elegant carpeted reception room)  High ceiling with coving.  Inset Di Lusso log burning stove with granite hearth and porcelain tiled surround.  Recess to either side of chimney breast.  Glazed double doors with windows to either side opening into conservatory with views beyond over the landscaped rear garden.  Panelled door into kitchen.

DINING ROOM  (Light and airy room)  Full height window to front aspect with views over the landscaped courtyard style gardens.  Further window to front aspect.  High ceiling with coving and central pendant light point.  Oak effect flooring.  Panelled door into kitchen.

KITCHEN  (Recently replaced and well appointed)  Belfast style sink unit with mixer tap and drainer.  Range of high and low level Shaker style cupboards and drawers with chrome handles incorporating deep pan drawers and corner McLaren carousel units.  Integrated eye level Neff combi oven/microwave with further Neff oven/grill beneath.  Integrated dishwasher and recycling area.  Space for upright fridge/freezer with cupboard above.  AEG four zone induction hob with decorative ceramic style splash back and extractor fan and light within stainless steel hood.  Long stylish resin work surfaces with metro tiled splash back and under-counter lighting.  Oak effect flooring.  High ceiling with two pendant light points.  Picture window to rear aspect overlooking the landscaped gardens.  Panelled door into deep understairs storage cupboard with automatic light.  Glazed double doors opening into:

CONSERVATORY  (Re-built in 2018)  Constructed of UPVC double glazed elevations beneath an ‘Ultraframe’ pitched glazed roof with central pendant ceiling light point.  Ceramic tiled floor.

FIRST FLOOR

CENTRAL LANDING  Balustrade to either side overlooking stairwell.  Pendant light point.  Access via hatch to a substantial loft space (boarded with ample lighting).  Window to rear aspect overlooking the landscaped garden, tennis courts and countryside beyond.  Panelled doors to bedrooms, shower room and airing cupboard housing Megaflow pressurised hot water cylinder with slatted shelving above.

MASTER BEDROOM  (Spacious L-shaped double bedroom)  High dormer window to front aspect overlooking communal courtyard garden area.  Pendant ceiling light point.  Deep alcove ideal for dressing table etc.  Pendant light point.  Coving.  Radiator.  Panelled door into:

EN SUITE BATHROOM  (Large and well appointed)  White suite comprising contemporary free-standing bath with waterfall tap, glass sill over and hand held shower attachment with wall mounting.  Wide wash hand basin with central mixer tap, drawers beneath, mirror and light above.  Low level WC.  Part tiled walls.  Porcelain tiled floor.  Chrome heated towel radiator with further towel rail above.  Window to front aspect.  LED down lighters.  

BEDROOM TWO (Large double bedroom used by the current owners as the principal bedroom) Long picture window to front aspect overlooking the communal courtyard gardens.  Two tall built-in double wardrobe cupboards in alcove.  Pendant light point.  Coving.  Radiator.

BEDROOM THREE (Double bedroom which is used by current owners as a library and dressing area) Three built-in double wardrobe cupboards.   Window to rear aspect overlooking main garden.  Pendant light point.

SHOWER ROOM  (Recently replaced)  White suite comprising contemporary wall hung wash hand basin with mixer tap.  Low level WC.  Corner curved glass/tiled shower enclosure with overhead and hand held attachments.  Porcelain tiled floor.  Mainly tiled walls.  Heated towel radiator.  LED down lighters.

OUTSIDE

A substantial archway/tower from the east side of the development off Spitfire Lane gives access into the courtyard which is most attractively laid out with block paved walk-ways, mature shrubs, specimen tree borders and lawns and border lighting.  

GARAGE ONE  (Within courtyard)  Constructed of brick elevations beneath a slate roof.  Concrete base.  Up and over door to front.  Light and power connected.  

MAIN REAR GARDEN   An attractively landscaped level low maintenance garden with large block paved area and inset raised herbaceous borders, well stocked with shrubs and specimen trees.  Raised patio to side of conservatory.  Outside light.  Outside tap. The garden is well enclosed by fencing and trelliswork.  Gate at rear to path leading to parking area, garage two, tennis courts and elevated meadow garden.

GARAGE TWO  (Within a row of garages)  Brick under slate construction.  Up and over door to front.  Light and power connected.  
Residents and Visitors Car Park. Screened dustbin area.  

Two hard tennis courts for use by all residents as well as an elevated meadow garden with benches where distant views are enjoyed towards Broughton Down.

SERVICES  

Mains electricity and water.  Private drainage.  Note: No household services or appliances have been tested and no guarantees can be given by Evans & Partridge.

LEASEHOLD  We understand the property is held on a 999 year lease (968 years remaining) and that the residents of Chattis Hill control the freehold.

MANAGEMENT CHARGE  We understand that this amounts to £180.00 per quarter and covers insurance and maintenance of the common parts including lighting and drainage, gardening services for the communal grounds and a sinking fund.

DIRECTIONS

From Stockbridge proceed in westerly direction on the A30 towards Salisbury.  Continue for approximately one and a half miles and turn right into Spitfire Lane.  Chattis Hill Stables will be found on the left hand side after a short distance. 

VIEWING IS STRICTLY BY APPOINTMENT WITH EVANS AND PARTRIDGE
Tel.  01264  810702     www.evansandpartridge.co.uk

DISCLAIMER

1.  These particulars are set out as a general outline only for the guidance of intending purchasers and do not constitute, nor constitute part of, an offer or contract.  All statements contained in these particulars as to this property are made without responsibility on the part of Evans & Partridge or the vendors or lessors.
2. All descriptions, dimensions, references to condition and necessary permissions for use and occupation, and other details are given in good faith and are believed to be correct, but any intending purchasers should not rely on them as statements or representations of fact, but must satisfy themselves by inspection or otherwise as to the correctness of each of them.
3. No person in the employment of Evans & Partridge has any authority to make or give any representation or warranty whatever in relation to this property.

Evans & Partridge is the trading name for Armstrong Partridge Limited (Company no. 10437262)
Registered in England at Agriculture House, High Street, Stockbridge SO20 6HF


Book a Market Appraisal

Please complete the form to book a free no obligation property inspection and meeting.

hide